وبسایت خبری کوردنیوزر،خبرها و رویدادهای ایران و جهان و مناطق کردنشین را در معرض دید بازدید کنندگان وکاربران محترم قرارمیدهد.ولازم به ذکراست وبسایت کوردنیوزکاملامستقل و وابسته به هیچ یک از جناحهای سیاسی نمیباشد. باتشکر مدیر وبسایت :علیرضاحسینی سقز
پروژ های مهم تجارتی افغانستان ..............منبع سلیت آریائی17مارچ2017م
3 / 1 / 1396 ساعت 8:23 | بازدید : 1277 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

 بند سلما ، بندرچاه بهار وخط آهن

پروژه های عام المنفعه درافغانستان

تقریباً دو ماه از آغاز سال گذشته بود که مقام‌های افغانستان، هند و ایران در تهران  دور هم نشستند و بندر چابهار را افتتاح کردند.

چابهار هند را از طریق ایران و افغانستان به آسیای‌میانه وصل می‌کند. طرح چابهار در  کنار ایجاد سهولت میان افغانستان و هند به گفتۀ منابع افغانستان، می‌تواند این کشور  را به بازارهای جدید در خاورمیانه، اروپا و آمریکا نیز وصل کند.

افغانستان بندر چابهار را مسیر بهتر و ارزان‌تر برای واردات و صادرات کالاها نسبت  به بندر کراچی پاکستان و بندر عباس ایران می‌داند؛ اکنون افغانستان برای مبادلات  کالا بیشتر به این بنادر وابسته است.

بندر چابهار در مقایسه به بندر عباس و بندر کراچی به ترتیب ۹۰ کیلومتر و ۷۰۰ کیلومتر به مرکز افغانستان نزدیک‌تر بوده و این فرصت را براى بازرگان‌های افغانستان  فراهم مى‌کند که نسبت به بنادر دیگر، اموال خود را ٢٠ درصد زودتر صادر کنند. هزینۀ  واردات هر کانتینر مال از بندر چابهار براى بازرگانان، ۵٠٠  تا ١٠٠٠ دالر کمتر از بنادری است که اکنون کالا از طریق آن‌ها وارد افغانستان  می‌شود.

تقریباً ۱۳ روز پس از گشایش بندر چابهار، رییس جمهور افغانستان و نخست وزیر هند سد سلما را بعد  از ۴۰ سال فرازونشیب در ساخت آن افتتاح کردند.

احداث بند سلما از پروژه‌های بزرگ دولت محمد داوود، نخستین رییس جمهور افغانستان  بود که در سال ۱۹۷۶ به کمک هند آغاز شد. روند ساخت این بند که به دلیل درگیری‌ها در افغانستان متوقف  شده بود، بار دیگر در سال ۲۰۰۵ شروع شد.

ذخیره اصلی بند سلما با ۲۰ کیلومتر طول و ۳ کیلومتر عرض، ظرفیت ۶۴۰ میلیون مترمعکب آب را دارد. گفته شده که پرشدن کامل این ذخیره ۹ تا ۱۲ ماه را در بر خواهد گرفت. بند سلما بزرگ‌ترین پروژۀ کشور هند برای بازسازی  افغانستان است که به ارزش ۳۰۰ میلیون دالر احداث شده است.

از دیگر رویداد مثبت اقتصادی در این سال می‌توان به رسیدن نخستین محمولۀ تجارتی چین  توسط خط‌آهن و از مسیرهای اوزبیکستان و قزاقستان به افغانستان اشاره کرد. این  محموله حاوی حدود یک هزار کانتینر کالاهای تجارتی بود.

هشتم قوس خط‌آهنی که افغانستان را به ترکمنستان وصل می‌کند از سوی محمداشرف غنی و  قربان قلی بردی محمدوف، روسای جمهور دو کشور کلید خورد.

این خط‌آهن از منطقۀ «امام نظر» در ترکمنستان آغاز شده و در مرحلۀ اول ٣.٥ کیلومتر  داخل افغانستان امتداد یافته است. ساخت این خط‌آهن توسط ترکمنستان انجام شده و قرار  است در آینده، تا شهر اندخوی امتداد یابد. امتداد خط‌آهن ترکمنستان به داخل  افغانستان بخشی از طرح احداث راه‌آهن ترکمنستان-افغانستان-تاجیکستان است.

مسیر اتامراد، امام نظر، آقینه، اندخوی، شبرغان، مزارشریف، خلم، قندوز، شبرغان،  پنج‌پایان و کلخوزآباد به طول ۶۳۵ کیلومتر به حیث مسیر اصلی این راه‌آهن بوده که به گفتۀ مقام‌های افغانستان، مطالعات  فنی بسیاری از بخش‌های آن تکمیل شده ‌است.

با ساخته‌شدن این راه‌آهن، افغانستان به یکی دیگر از شبکه‌های راه‌آهن بین‎المللی  وصل ‎شد.  افغانستان اکنون از غرب به راه‌آهن ایران و از شمال به راه‌آهن کشورهای اوزبیکستان  و ترکمنستان وصل است.



|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نظر سنجی

بنظرشماكدام يك ازشهرهاي كردنشين زيربيشترهدف تهاجم فرهنكي قراركرفته است؟

آرشیو مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان kurdnews و آدرس kordstan.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را د




آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 5108
:: کل نظرات : 147

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 47

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 237
:: باردید دیروز : 3105
:: بازدید هفته : 17944
:: بازدید ماه : 67370
:: بازدید سال : 2199159
:: بازدید کلی : 6099338